Tegen de heuvels gebouwde dorpen en Mooiste Dorpen van Frankrijk

Zes! Wij hebben maar liefst zes heuveldorpen in ons gebied: Marsanne, Puygiron, La Laupie, Saint-Gervais-sur-Roubion, Sauzet en Savasse. Ze torenen boven het landschap uit en werken als een magneet. Eenmaal in zo’n dorp, dan ontdek je pas de ware schoonheid: oude huisjes van natuursteen, prachtige vergezichten over de dalen, de wijngaarden, de vlaktes… steeds weer even verrassend, in elk seizoen. Deze dorpen hebben zijn trekpleisters van nature. Laat je reisgids maar thuis!
Sauzet houdt het op rond, Savasse strekt zich uit alsof het dorp aan één straat hangt, La Laupie lijkt een lichtbaken vanwege het gele dak van de kerk, Puygiron loopt van oost naar west… en je eindigt in de voortreffelijke eethuizen van Marsanne. Ja, we zijn en blijven fijnproevers en levensgenieters!

Wijnranken, feestelijke en landelijke sferen, uitzicht op het dal, de Ardèche en de Vercors op de achtergrond. Kunstenaarsdorpen, verscholen hofjes en tuinen waar je graag wilt zijn. Loop binnen bij een pottenbakker, tussen aardewerken vazen, kopjes, kommen, borden… een perfecte gelegenheid om je voorraad nuttige vakantiesouvenirs aan te vullen. Nog steeds in slow travel modus: in deze heuveldorpen raak je de notie van tijd kwijt. Je raakt je telefoon niet aan. Je leeft helemaal in de Provençaalse tijd.

Alle dorpen van Groot Montélimar

Volgende

Lavendel