Annulé: Montélimar Couleur Lavande

1

Om de producenten aan te moedigen bij hun aanpak van het behoud van deze cultuur, viert Montélimar de lavendel en wijdt hij 2 dagen aan animatie en ondersteuning.

Beschrijving

Om de producenten aan te moedigen en te ondersteunen bij hun aanpak om deze teelt te behouden wijdt Montélimar 2 dagen van festivteiten aan de lavendel


Gedetailleerde beschrijving :

Op 13 en 14 juli 2019, Montélimar Couleur Lavande, markt met delicatessen en geuren.

Een keur van uitstallingen van lavendel werken en producten met als basis de lavendel en haar derivaten wordt de bezoeker aangeboden: lavendel, als boeket, essentiële oliën, lavendel honing, noga, keramiek, vlechtwerken, stoffen, poppen in de blauwe lavendel kleuren, zeep en geurkaarsen, lavendel landschappen geschilderd of gefotografeerd, sorbet, lavendel siroop en -limonadel .... een hele reeks producten gewijd aan lavendel.

En zoals altijd talrijke evenementen:

- Lezingen over de lavendel door Odile Tassi, lavendel teler in Clansayes (klein dorpje in de Drôme Provençale op 15km ten zuiden van Montélimar): 'Alles over lavendel, het gebruik ervan en haar eigenschappen' op zaterdag en zondag.

Leerzame workshops:

- Een alambiek in werking, zal lavendel en lavandin destilleren. Kom kennis maken met de telers!

- De fascinerende wereld van bijen ontdekt u rond een levende bijenkorf

- Aquarel Workshop voor een speciaal aangelegd lavendelveld in de Jardin Public, waar meer dan 380 potten met lavendel speciaal voor dit doel worden geïnstalleerd door de Plantsoenendienst van Montelimar, in samenwerking met DARNAUD Kwekerijen, en onder deskundige begeleiding.

- Presentatie van- en uitleg over, de oudste lavendelsnijmachine door het museum Memoire Agricole in Reauville.

-Het herkennen van geuren. Kom naar de stand van Het Bureau de Tourisme van Montélimar en doe mee aan de olfactorische quiz.: het blind ruiken van de iconische geuren van de Drôme. Er zijn veel mooiel prijzen te winnen !!

Nieuw:

lavendel workshops voor groot en klein. Onder leiding van Dorothée, leer je het vervaardigen van lavendelazijn, lavendelbadzout, lavendelolie van lavendelbloemen. 30 minuten workshop. Beperkte plaatsen. gratis

Rotanworkshop: mini cursus in de vervaardiging van een vogelvoer bak. Deelname 6 € / persoon.

Muzikale omlijsting:

- Officiële opening op zaterdag 13 juli om 12.00 uur, proeverij van de cocktail "lavendelkleur" vervaardigd door de heer Henri REVOL, voormalig Barman prijswinnaar, bij deze gelegenheid, het openen van een hoofdstuk van de Commanderij Lavendel in tenu.

Gesproken talen

  • Frans

Openingstijden

Zaterdag 11 tot en met zondag 12 juli 2020 van 9.00 tot en met 20.00 u.

Tarieven

Gratis.